Rift om Det Nye og det gamle

Etter en runde på det årlige loppemarkedet på Vonheim i Kodal, endte hun nemlig opp med ei stålampe og en lampeskjerm til stua hjemme i Sandefjord. Barnebarnet Jan Mikael Berg (13) slapp dermed unna de tyngste løftene.

– Jeg er for å hjelpe til å bære, fortalte han, med lampeskjermen som en glorie over hodet.Nostalgia

Stålampen og lampeskjermen fikk de for en femtilapp til sammen. Ellers var det lopper til salg for én krone til 700 kroner på Vonheim i går. Og det var mye nostalgia for penga:

Hva med en gammel årgang av damebladet Det Nye – med tennishelten Björn Borg eller den pur unge skjønnhetsdronningen Ingeborg Sørensen på forsiden? Eller noen gamle årganger av Romantikk, ungpikenes «under dyna»-lesning?

Folk kunne ellers finne telefoner med «dreieskive», gardiner og servise med 60-tallets mønster, mormors gamle kjøkkenbord og et par eksemplarer av de gamle Sandar-kassettene, med velkjent vitsing fra herrene Numme og Gunstrøm.

En kodalpar stoppet interessert opp ved en bunke grammofonplater.

– «Sunday People» med The Monroes er jo bra. Det er moro å bare ha dem, fikk Sandefjords Blad vite.

 

Kvitt tre lass

Den første halve timen av loppemarkedet var som et loppemarked med respekt for seg selv skal være: Fullstendig kaotisk, med folk strenende inn i lokalene, først til mølla.

Et par eldre herrer hadde rett og slett satt seg ned på noen stoler ved inngangen. Best å slappe av og humre litt over utsikten, mente de to:

– Vi ser på alle dem som sliter og bærer all den «bråta”n», fortalte den ene.

– Jeg er blitt kvitt tre lass, sa den andre.

 

Mindre skrot

Loppesjef Unni L. H. Olberg forsikret avisen om at det var mindre skrot i år. Hun regnet med et overskudd på rundt 25.000 kroner etter tre timers salg. Mellom 50 og 60 frivillige fra arrangørene Kodal Ungdomslag og Kodal Idrettslag fikk loppene unna med et forkle og et smil.

– Det blir alltid noe skrot, men i år har vi bare åpent i tre timer, og har derfor færre lopper. Dessuten har vi fått inn mye rent og ordentlig denne gangen, sa Olberg. merete.holtan@sb.no