«Rai rai» på Vonheim

D.D.E. Når Norges mest populære band kommer til Vonheim, må det bli bygdefest i Kodal.

–Her bli’ det liv! sang Bjarne Brøndbo foran drøyt 7.000 mennesker i Oslo Spektrum i oktober. Det ble tidenes lørdagsvorspiel i hovedstaden.

Lørdag 7. juni flytter festen til Kodal og Vonheim, der de virkelig kan sakene. Rett etter at D.D.E. slipper sitt tiende album (2. juni), med den ubeskjedne tittelen «Vi e’ Konga!», har de valgt å legge feiringen til «skauen» i Kodal.

Trolig blir Vonheim første konsertsted i Norge etter cd-slippet.

–Jeg tror det blir en rimelig fest. Gørrfint! De er akkurat så harry at det er helt perfekt, sier en stolt Kjell Aage Hem til Sandefjords Blad.

 

Hard konkurranse

Kodal Ungdomslag står som arrangør når Norges mest populære band legger veien til distriktet. Men det er Kjell Aage Hem, tidligere leder av ungdomsklubben på Kariåsen i Sandefjord - og den som fikk storheter som Bob Geldof, Manfred Mann og en rekke Grand Prix-artister til byen på 80-tallet - som har trukket i trådene.

Det er et krafttak av en lirkejobb.

Hele 267 konsertarrangører har villet ha D.D.E. på besøk i år. Snaut 50 får festønsket oppfylt.

–Det er klart vi er stolte, sier Hem.

Han har jobbet med å få bandet hit siden juni i fjor, noen dager etter Hellbillies spilte foran 900 mennesker på Vonheim.

Tirsdag kveld fikk han ja.

 

Fra fotball i Køben

Skjenkebevillingen er i orden. De svarte teltdukene fra fjorårets Hellbillies-suksess står klare; scenen skal lukkes inne på grusbanen ved bygdehuset.

D.D.E. vil komme direkte med fly fra landskampen mellom Danmark og Norge i Idrettsparken i København, sånn passe gira.

–De er jo glade gutter - ikke akkurat noe Frelsesarmégutter - og kommer rett fra fotballkamp til det «riktige» publikummet her oppe, sier Kjell Aage Hem.

Billettsalget begynner rett over påske. Taket settes på 2000 mennesker.

–Jeg tror det vil bli rift, sier Hem.

Det kan han ha rett i. Ingen norske band selger mer plater enn Bjarne Brøndbo og de andre olabukserockerne fra Namsos. Og ingen trekker flere folk på konsertene.

 

 

Når deres tiende album kommer ut i år, vil D.D.E. passere én million solgte cd-er på 10 år. I forrige uke fikk de dobbelt platina for 100.000 solgte eksemplarer av den doble jubileumsplaten.

Men hvorfor tar han med seg «Rompa mi», «Her bli det liv», «Det går likar no» og sanger fra det nye «Konge»-albumet til lille Kodal?

 

–Kodal arrangør

Tore Hansen, leder i Norsk Artistforbund og megler mellom D.D.E. og ulike arrangører, har rett og slett anbefalt bandet stedet.

–Jeg har i min ungdom spilt med Unit Five i Kodal, og jeg vet at Hellbillies var der i fjor. Mitt kjennskap til Kjell Aage Hem og Kodal gjør at jeg virkelig har lagt godviljen til for å få D.D.E. dit. Jeg fortalte dem at arrangøren rett og slett gjør en fantastisk jobb, sier Tore Hansen til Sandefjords Blad. merete.holtan@sb.no